Over ons

Como empezó todo...

Guadalajara 1986 – Het huis van oma is zoals elke zaterdag omgetoverd tot een familie restaurant. Lachende neefjes en nichtjes rennen door de patio, terwijl de geur van ‘mole’ mij naar de eettafel lokt, die bij gebrek aan ruimte als uitbreiding van de keuken dient. Al mijn zes tantes, mijn moeder en oma staan druk pratend de groentes te snijden. Ze kennen de gerechten een eigen ‘touch’ toe, een persoonlijke handtekening waar ik watertandend van kan dromen. Geïntrigeerd kijk ik naar het kneden, bereiden, maar ook het lachen. Een kleurrijk schouwspel waar ik graag onderdeel van wil zijn. En ook mag zijn! Juich ik trots als oma mij naar de tamales wenkt. Niet veel later staan overal mensen hun bordje te vullen. Sommigen ken ik niet, maar dat is gebruikelijk hier in Mexico. Gasten zijn tenslotte altijd welkom. ,,Que rico!’’, roept mijn oom smakelijk uit. Liefdevol vertelt mijn oma dat ík de tamales heb gemaakt die hij zojuist in zijn mond heeft gestoken. En dat ik vanaf nu alle kneepjes van het vak mag en zal leren! 

Haarlem 2021 – Jaren later, dik 9.000 kilometers verderop en heel veel ervaring rijker sta ik aan de rand van ons eigen Mexicaanse restaurant. Gezegend met de smaakpapillen uit mijn vaderland, met mijn vriendin Marieke en gelukkig met een Hollands hart. Er is eigenlijk maar één ding dat ik hier in Nederland mis. En dat is het huis van oma, gekleurd door gezelligheid, familie en een sensatie aan échte Mexicaanse smaken.

Al bij binnenkomst van ons restaurant, gelegen aan het pittoreske Haarlemse hofje, geven wij iedereen een typisch Mexicaans warm welkom heten. Waarna je je kunt baden in nog meer gezelligheid, heerlijk eten en natuurlijk zo af en toe livemuziek.

De Kus van de Cactus is een klein stukje Mexico midden in het centrum van Haarlem, waarbij de dranken en zelfs de kleinste hapjes lekker zijn. Om het authentieke genot in ere te serveren, bereiden we onze traditionele recepten met verse Mexicaanse ingrediënten. Zo word je in de Kus van de Cactus betoverd door echte tortilla’s, tostadas en zelfgemaakte salsa’s. Natuurlijk schenken we ook de kenmerkende mezcal’s, tequila’s en cocktails om de smaak van een mini reisje door Mexico helemaal compleet te maken en creëren wij een ongedwongen sfeer. Iedereen zal zich, voor zowel een drankje als uitgebreide maaltijd, welkom voelen.

Precies zoals in Mexico zelf!